snö igen, mysigt..

22 november idag och igår börja det snöa igen och dom har sagt att det ska komma mer, nu när jag var ute för en stund sen så var det jätte kallt.. men det är bara 1- känns som 10- =)
imorgon tror jag det blir bussen till jobbet, vågar inte cykla när det är så halt ute.
Hade jag råd skulle jag köpa vinterdäck till cykeln, men får ta det när jag får jobb..
Jag ska lägga ut bilder i år på hur jag pyntar och hur det blir när allt är färdigt, har lovat massor att göra det.
Såg på rusta att dom säljer en tomte eller god jul skylt som man kan hänga i fönstret och som lyser, har faktiskt ett fönster i toan och den ligger precis brevid våran huvud dörr och då lyser det juh jätte fint sen..
Ska lägga upp en bild här så ni alla kan se.
På söndag är det äntligen första advent, så på fredag blir det att ta fram alla ljusstakar, stjärnor och gardiner och lite dukar och göra det fint här i helgen..
Sen kommer tomtarna upp här i nästa vecka och jag kommer att börja lite smått med dom.Nu är det dags och titta på lite tv och sen sova.
Ha det bäst alla och var rädda om e
. =)
vilken ska jag välja? hjälp mig!!! =)


40 dagar kvar till julafton!!!! =)

Det går fort, det närmar sig och jag blir helt salig.. Jag läääängtar så mycket till december nu så att man får sätta igång med stöket.. =)
Men innan dess ska man hinna med en tripp till Ullared och sen är det lite annat på gång också.
I helgen var vi hemma bara och pysslade mycket med huset, våra vänner/grannar var över på fredag kvällen och vi drack Blossas 2010 års glögg och den var jätte god, smakade verkligen saffran och det gillas.
Vi åt kex och ost och sen tog jag fram pepparkakor och hade mögelost på några och det var himmelskt gott..
På lördagen var vi på kyrkogården min sambo och jag och sen var vi iväg shoppade lite till huset, bla en snöskyffel och en skrapa till hällspisen..
Söndagen åkte vi en tur till min pappa, som bor i en annan stad 6 mil bort och fikade där, sen var det bara en lugn kväll hemma och vi drack julmust.. mmm så gott, drack faktiskt det idag också!!! hihi
Jag hoppas det blir snö i år till jul, vore så mysigt nu när man bor i huset..
Dom har juh varnat för att det ska bli den värsta vintern på många många år, det ända som kan skrämmas med det är väl snöskottningen och hur det blir med elen då.. annars tycker jag väldigt mycket om vintern och är väldigt mycket ute då.
Förra året agnade vi gädda ute på isen, hade med oss kaffe och äggmackor och det var så trevligt.. Var också ute vid en kompis stuga och där grillade vi korv och det är det som är så mysigt med vintern att man kan göra såna saker eller bara ta långa promenader och känna hur kalla kinderna blir och gå hem och dricka varm choklad med vipsgrädde.. mums
Nu ska jag bara ta hand om tvätten innan sängen kallar, måndagar är alltid jobbiga och man är sååå trött..
Ha en underbar vecka alla!!
kram Lotta


Fin guldflaska har dom i år också, Blossa glögg

snön ligger faktiskt kvar.. jippi

Idag på lunchen så gick jag ut med min kompis och spanade lite på stan,
vi gick in på en loppis och där hittade jag 6 st tomtar och jätte fina julgardiner till köket och jag fick allt för 33:- så billigt. Ibland har man tur och hitta billiga jul saker =)
Ser fram emot ullareds resan och det ska bli så kul och få shoppas allt möjligt och massor av julsaker och tomtar, tror faktiskt att jag har tappat räkningen på hur många jag har men det börjar väl närma sig 400!!!
Fick sms att paketet från ellos kommit idag, så imorgon efter träningen bär det snabbt iväg till Ica.
Ska fortsätta och leta tomtar på tradera nu och lägg till lite mer julmusik på spotifylistan. Ha det bäst alla..
kram Lotta Det ser så mysigt ut på bilden, eller hur?! =)

Snö snö snö....

Idag är det den 9 November och det började med att dom igår på vädret varnade för att det skulle bli snöstorm idag och när jag vaknade och tittade ut så var det bara grått ute, vilken besvikelse tänkte jag..
När jag kom till jobbet så sa min kollega att det skulle börja snöa kl 9 och jag bara skratta och tänkte jaja det får vi väl se, men mycket riktigt det började snöstorma som fasiken och nu är kl 21.30 och det snöstormar fortfarande.. hihi
Det är så vackert och det lyser upp med all denna snö, men jag tycker det är lite tidigt! Det kommer juh ändå att försvinna och det känns så onödigt. Snön ska komma runt lucia och stanna till slutet av februari.. =)
I helgen som var så var jag i Stockholm och besökte min mamma och vi hade det jätte trevligt och mysigt, träffade även min syster och syskonbarnen på fredagen också.
På lördagen hämtade vi mina syskonbarn och åkte till kyrkogården och tände ljus på graven och sedan var vi och hämtade mat och åkte hem till mamma och åt och såg film och barnen sov över.
Härligt att vakna på söndagen av barnskratt och vi busade och hade det så trevligt och åt frukost ihop..
Sen åkte jag till min vännina och vi åt en jätte god middag med hummer, räkor, musslor och massor av annat gott och lite vin och vi såg film och det var så trevligt. Fick även fina kläder och smycken av min kompis och är så glad och tacksam!
På måndagen skulle jag på en jobb intervju och gick runt lite och fönstershoppade och många butiker har smått börjat med julskyltningen och det var såååå fint.
Efter intervjun så gick jag in i lite butiker och kollade på lite julpynt och många fiiiina tomtar och det kliade i händerna kan jag lova och faktiskt så köpte jag ingenting.. Det ända jag köpte var en hållare till disktrasan på designtorget. haha
Idag har min blogg kommit med på en julsida som heter FiraJul.nu och det är jätte roligt att den finns med där och så kan andra som älskar julen lika mycket som jag också läsa min lilla blogg.
Idag var vi ute och åt med svärmor och hennes man och det var väldigt trevligt och efter det var vi och hämtade mitt paket från jotex och jag hade juh beställt röda panelgardiner till matrummet, en kandelaber som jag ska på julafton på bordet och 2 st plädar med julmotiv på.
Väntar även på en stor röd duk och lite annat från ellos, så det blir ett fint dukat bord på julafton. =)
Oj jag märker hur mycket jag längtar till första advent så att jag äntligen får börja pynta!!!
Nähä dax och avrunda denna kväll och ska packa träingsväskan inför mogondagen. Ha en fortsatt god vecka alla där ute och var försiktiga på vägarna när ni är ute.
kram Lotta

Gråa November..

Idag är det 1 november och det känns sådär, i lördags natt ställde man juh tillbaka kl 1 timma..
Så nu är det jätte mörkt när man är på väg hem från jobb eller träning, men så fort jag kliver innanför dörren så tänder jag massor av värmeljus och det är jätte mysigt..
I helgen var vi på en rockkoncert här i stan och sator och diamond dogs spelade bla, jag hade köpt nya kläder och kände mig så fin.
Nu har även en mkt god och kär vän flyttat från stan och det gör mig väldigt ledsen just nu, så det var sista kvällen vi var ute o partade med denna person i lördags.. känns ibland som att när man hittat nån som man verkligen öppnas sig för och släpper in den personen på livet, så försvinner dom alltid på nåt sätt..  the story of my life... men samtidigt ska den personen självklart flytta dit där personen ska bo pga av sin dotter och dom bor juh bara några timmar från oss, men man kan väl ändå få vara lite ledsen eller?!
Men inga tårar nu eller ledsamheter på min lilla julblogg.. =)
Idag inhandlade jag 2 små juldukar med fina tomtar på för 20 kr och dom ska jag ha på byråerna i hallen, det kommer bli jätte fint.
Kan inte fatta att det bara är 26 dagar kvar till 1:advent, det är helt sjukt vad tiden går fort..
Jag längtar så tills jag äntligen få börja pynta vårt lilla hus och när allt är klart att bara får sätta sig med ett glas glögg och pepparkakor och bara få njuta av den underbara JULEN!!!!! =)
Jag sitter faktiskt och lyssnar på Dean Martin "Let it snow" just nu och det är den bästa julsången med honom, har gjort en playlist på spotify med bara gammal amerikansk julmusik och lite svenskt också.. hihi
Nähä gott folk, dags och avsluta denna blogg för ikväll och lägga sig en stund på soffan och kolla lite tv..
Ha en underbar vecka alla!!!
kram

RSS 2.0