2 månader kvar idag!!!

Tiden går verkligen fort nu, idag är det bara 2 månader kvar till julafton och 4 månader kvar till min födelsedag.. hihi
Fast jag har mer längtan till julen förstås, det där med och fylla år är inte så kul längre.. kanske om man skulle börja räkna neråt istället.. haha
I torsdags kväll var jag ute och tog ett sista bloss för kvällen och då snöade det och när jag vaknade på morgonen så var det helt vitt ute och det var lite blandade känslor faktiskt, tycker det är lite för tidigt.. =)
Denna helg har varit mkt trevlig i fredags hade vi besök av en underbar vän A-K och min goa svägerska och jag gjorde en kassler, potatis och purjolöks gratäng och det var super gott.. vi påmindes lite om janssons frestele faktiskt och så drack vi vin och tittade på gamla bilder..
På lördagen åkte vi till ÖB och när vi kom in där så hade dom börjat med jul och massor av tomtar och jag blev helt stirrig och min sambo sa att nu går vi vidare.. hehe (köpte faktiskt inget)
Sen åkte vi och fika och sedan hem för att ta emot våra vänner från sthlm och det blev en lyckad kväll med enchiladas, spel och gott att dricka och mkt musik och skratt..
Idag har vi bara tagit det lungt och jag har kollat lite auktioner på tomtar på tradera och broderat på min julduk..
Nähä gott folk nu är det soff dags och bara ta det lungt en stund..
Ha en bra vecka alla och var rädda om er!

kram från mig

Varför älskar jag julen?!

Torsdag kväll den 21 oktober, så man kan väl säga att det är 2 månader och 3 dagar kvat till julafton.. hihi
Tänkte på häromdagen varför jag är så jultokig, men tror att det är en av många fina minnen som jag har från min barndom att vi alltid hade en mysig jul vart vi än var..
När jag var mindre så var vi mycket i Danmark och firade jul hos mormor och morfar och dom bodde i en jätte stor våning i köpenhamn och vi hade gran som var minst 3 meter hög och min morfar spelade alltid piano och vi andra dansade runt granen.
Min mormor hade pyntat så fint överallt i huset och alla lagade mat hela dagen till julmiddagen. Jag kom ihåg en gång att jag sa till min mormor att när jag blev vuxen så skulle jag ha massor av tomtar och pynta hela min lägenhet/hus och så blev det.. hihi så det är därför jag älskar julen och för att jag är som lyckligast då..
Min mamma pyntade också fint med mycket blommor, stjärna i fönstret och gran och likadant om jag var hos pappa han gjorde så gott han kunde :-) pappa och jag pyntade med farmors gamla pynt och det skulle vara änglahår runt ljusen och det var fint.
Jag kom ihåg min första lägenhet som jag flyttade till när jag flyttade hemifrån (född och uppvuxen i Stockholm) och den första julen, jisses vad jag pyntade.
När jag flyttade ner till min sambo i  Katrienholm (december 2007) så informerade jag honom hur mycket jag älskar julen och samlar på tomtar, han sa själv att han inte var så förtjust i julen men bara jag fixade allt själv..
Jag kommer ihåg hans min när han kom hem från jobbet och jag hade pyntat med allt jag hade och han sa att det var jätte fint och då hade jag inte alls så mycket tomtar och pynt som jag har nu.
Han vet hur det är och samla och tycka om en viss sak, för han samlar själv på en sak eller några saker..
JAg tror faktiskt att han ser fram emot lite att vi ska fira jul i huset eftersom det är vårat första hus ihop,
han vet hur fint det blir och han hjälper mig att sätta upp granen och belysningen i.
Många av våra vänner som kommer hem till oss blir alltid chockade när dom ser alla tomtar och pyntet och sen säger dom att det är fint, eller som en av våran killkompis sa till sin tjej i mobilen när han satt hemma hos oss i lägenheten för 2 år sen "jag har kommit till tomteverkstaden" (jag tog det som en komplimang)
Nu är det snart fredag och helg och vi får besök hela helgen och det ska bli så trevligt.. Så jag bloggar mer efter helgen..
Hoppas alla får en underbar helg.. =)
kram Lotta

Nedräkning för fulla muggar!!!

Ja nu är det oktober och jag bara längtar till 1:a december eller rättare sagt lite till november också då resan till ullared sker, oj oj vad jag kommer att shoppa.. hihi
Har i år köpt 6 tomtar + tomtar som man kan hänga i fönster och på tavlor.
Vi ska fira jul hemma i vårt hus och vi får mycket fint besök, min mormor från danmark, min mamma, syrran med sambo o 2 barn, hoppas även att mina svärföräldrar kommer också, vill att min pappa kommer också men SJ vill tydligen inte att han ska kunna komma hem på kvällen och han kan inte sova borta. (så jäkla trist)
Jag tror alla fall att det blir en underbar jul, frågade grannen/kompisen om han hade lust att vara tomte och det var inga problem och då kan min sambo vara tomte hos dom.. =)
Jag får lite skäll av folk att jag längtar till snön och jul, men jag kan juh inte rå för att jag älsakr julen så mycket eller? Jag blir juh som ett litet barn på julen och älskar att pyssla och stöka och vill ha julklappar och bara vara..
Jag har hittat jätte fint tyg som jag ska köpa och få hjälp av en tjejkompis att sy jul gardiner till köket, har inte en egen symaskin. Lägger upp en bild här nedan på hur tyget ser ut.
Jag kommer att börja med sätta upp alla tomtar runt 1 dec o sen kommer nog granen upp runt den 10, det ska bli så trevligt att få pyssla här i nya huset och koka knäck och baka och sedan göra all god julmat.. mmm
Nu ska jag lägga mig och läsa i en tidning som jag fick idag av min sambo "allt i hemmet julspecial" fick även allers julspecial tidning häromdagen och den var också mycket läsvärd.
Fina gardiner va?! dom är iofs klara att hänga upp, men jag vet inte om jag kanske vill ha en underdel också.
Ha det bäsat alla

RSS 2.0